Website TemplatesJoomla TemplatesWeb Hosting
  Home

  Den vanskelige nøytraliteten

  Brukervurdering: / 2
  DårligBest 

  På neste mandagskåseri, 7.november, vil professor Steinar Aas se tilbake på hendelsene i april 1940, ut fra erfaringene fra 1. verdenskrig.

   

   

   

  Under første verdenskrig var Norge nøytral, men likevel ble vi sterkt involvert. Steinar Aas vil snakke om hvordan Norge prøvde å holde seg utenfor, men ikke klarte det. Han stiller spørsmål som: Hvordan kunne vi være med i krigen ute å være det? Hvorfor er det vanskelig å stå utenfor en krig eller en konflikt i en globalisert verden?  Hvordan gjør allianser på ulike plan oss til nyttige aktører?

  Aas vil trekke videre og se på hvordan 9. april 1940 kom som en følge av den erfaringa vi gjorde under første verdenskrig. Han vi se på hvordan vi stod rustet til å takle en krig av et slikt omfang, og han vil komme med eksempel fra Nordland.

   

  Aas er professor i historie ved Universitet i Nordland, og han er godt kjent med Narvik. Han er forfatter av et av de to bindene av Narviks historie. Bindet tok for seg de første 50 årene av byen Narviks historie, og la også grunnlag for Aas doktorgrad i historie. Foredraget skjer på Sjømannskirka kl. 19, og det er 50 kr i inngangspenger.

  Sist oppdatert (onsdag 02. november 2016 21:28)

   
  Antall på siden nå
  Vi har 15 gjester her nå